29.6.2010

Perkolaattori 2

Vuoden parhaimmistoa!
Tänään keitin kunnon kaffeet tuolla keittimien helmellä. Jauhoin itse Starbucks Bold -pavut ja tulos oli sen mukainen. Perkolaattori hoisi homman kotiin ja väitän juoneeni vuoden parhaat (ei Extra Bold) kahvit. Todella hyvä pehmeä, mutta voimakas maku.

Kahvimylly.
Ilokseni huomasin, että kahvimyllyni jauhaa pavut riittävän karkeaksi myös perkolaattorille. Etukäteen oli vähän pelkoa asian tiimoilta ja olin myös lukenut, että pannujauhatusta suositellaan. Pannujauhatuksena ei Suomessa saa paljon muuta kuin Presidenttiä (vaalea) ja Juhla Mokkaa. Näille sanon kiitos ei.

Vertailu suodatinkahviin.
Sanon tämän vieläkin; perkolaattorilla tehty kahvi on maultaan terävämpi, mutta lyhyempi. Suodatinkahvissa on pidempi maku, mutta ei yhtä kirkas. Molemmat ovat hyviä, molemmille on paikkansa. Tällä hetkellä, ehkä vaihtelun takia, suosin perkolaattorikahvia. Moccamaster saa olla ansaitussa levossaan, mikä tarkoittaa vain yksiä päivittäisiä keittoja.

TUOMIO.
Viimeistään tänään siis perkolaattorini lunasti paikkansa keittiöni ehdottomassa keittolaiteistossa. Se selvisi Starbucks-testistä kiitettävin arvosanoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti