27.6.2010

Perkolaattori

Nyt on kahvinkeittovahvuuteeni liittynyt myös perkolaattori, tuo ylhäisten kahvinkeitin. Ekat keitetty ja tässä arvio.

Kahvi.
Käytin Presidentin Tummaa, koska siitä on kokemuksia niin paljon, että vertailu on helpompaa.

Valmistus.
Ei valmistuksessa ole pannukahvin voittanutta, siinä on niin paljon uskomuksia ja erilaisia perinteitä, että ei mikään valmistustapa aiheuta yhtä paljon nostalgisia tuntemuksia kuin se. Mutta vertailtaessa "nykyajan" menetelmiin, jostka eivät vaadi kuin esivalmistelut ja seurannan on perkolaattori-valmistus ehdottomasti mieltä ylentävin. Kuuma vesi vain paukkuu ylhäällä olevaan lasinuppiin. Pikkuhiljaa sama vesi alkaa muuttumaan kahvin väriseksi ja pulputus vaihtuu tasaiseen kiehumiseen. Silloin kahvi on valmista.

Maku.
Terävämpi kuin suodatinmenetelmällä valmistettu. Kuitenkin pehmeämpi ja mausta puuttuu tietynlainen karvaus, sama karvaus jonka maistaa selvimmin kun suodatin-Presidentti-Tumman antaa jäähtyä.

Jatkoa seuraa.
Palaan asiaan, kunhan olen kokeillut eri kahveja ja purujen määriä. Tarvitsee enemmän puruja kuin sama määrä suodatinkahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti