2.7.2010

Löfbergs Lila

Muutama päivä sitten kävin Prismassa ja löysin kahvin, jota en ole kokeillut. Vaaleisiin paahtoihin en oikeastaan koske, mutta Löfbergs Lila on oman asteikkonsa mukaan toisiksi tumminta. Tosin paketissa lukee myös medium, mikä vähän arvelutti.

Paketin avaus.
Todella tiiviisti pakattu kahvi. Sai raapia purun irti. Tuoksu oli hyvin vaisu. Piti jopa tarkastaa, koska se on pakattu. Selvisi, että muutama kuukausi sitten. Tuoksu oli pettymys, varsinkin kun paketissa mainostetaan kahvin hedelmäistä makua, niin luulisi tuoksun olevan edes jonkinmoinen.

Tummuus.
Puru on tummaa ja kuten sanottu, kuin tiiltä raapisi. Tummempaa kuin Presidentin tumma ja lähes yhtä tummaa kuin Franskrost.

Moccamasteriin.
Koska kyseessä on suodatinkahvi, mielestäni on oikeutettua, että se ansin arvioidaan suodatettuna.

Keitetyn kahvin tuoksu.
Tämä oli myös yllättävän heikko. Ei paha tuoksu millään lailla, mutta odotin voimakkaampaa.

Maku.
Tummaa, mutta kitkerää. En olisi uskonut niin tumman purun aiheuttavan niin kitkerää makua. Mietin vaan, missä se hedelmäinen maku on? Ei missään tapauksessa makuelämys, tosin ei pahakaan maku.

Yllätys.
Erikoista kyllä kahvin maku ei mennyt kovin pahaksi edes jäähtyneenä. Siinä missä Presidentin tumma on jäähtyneenä aikamoista myrkkyä, tämä piti pintansa myös jäähtyneenä. Erikoista.

Hinta/laatu.
Samoissa hinnoissa Franskrostin ja Presidentin tumman kanssa, siis alle 4e/paketti. Ei pidä sanoa enempää laadusta ennen kun on juonut enemmän. Palataan asiaan.

7 kommenttia:

  1. Oon nyt juoskennellut tätä tuotetta muutamana aamuna. Ihan hyvä kahvi. Ehkäpä uutuuden viehätystä, mutta toistaiseksi maistunut jopa paremmalta kuin Presidentin tumma, jota vertailun vuoksi join yhtenä aamuna. Oon miettinyt ostaa toisenkin paketin tätä tuotetta. Franskrostia voisi muuten ostaa myös, mutta todellinen ranskalainen on saapunut. Eilen vastaanotin Starbucks Frenchroastin. Eli Franskrost pysyköön kaupan hyllyllä toistaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Alle 4 euroa paketti?
    Haluaisin tietää mistä noin halvalla kahvia lähtee..

    VastaaPoista
  3. lähti halvalla..noi oli kirjoitettu kesällä 2010,
    nyt on 11...

    VastaaPoista
  4. Tuli testattua tämä löfbergs lila (tummin paahto). Välttäkää. Kitkerää ja pahaa, tumman kahvin pehmeydestä ei tietoakaan

    VastaaPoista
  5. Ei tämä mitään kitkerää ole. Päin vastoin todella neutraali kahvi jota on todella helppo juoda. Ei ole lainkaan yhtä vahvaa kuin perus juhlamokka tai presidentti. Joillekin varmasti liian laimeaa.

    VastaaPoista
  6. Jos juhlis tai presidentti on jollekin liian vahvaa, niin kysyköön itseltään pitääkö nyt edes kahvin mausta oikeasti. Eivät karjalan juojatkaan tunnu pitävän oikeasta oluesta.

    VastaaPoista
  7. Itselleni ainakin Löfbergsin Kharisma on parasta suodatinkahvia mitä on vastaan tullut. Hakkaa vasurilla kaikki suomalaiset kahvit ehdottomasti. Tasapainoinen, sävykäs ja ei todellakaan yhtään kitkerää kuten joku juhlamokka ja presidenttikin. Ehdottomasti laatukahvi ja kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista