13.10.2012

Kenya Caffe' "AA" Washed

Vuodet vierii ja kahvia juodaan… Toisin sanoen tässä joku aika sitten Kahvituomari sai siskoltaan syntymäpäivälahjaksi muutaman uuden tuttavuuden siis kahvipaketin. Käsittelyyn nousee Kenya Caffe' "AA" Washed. Ensinnäkin paketti itsessään on hienon näköinen. Valkoisella pohjalla oleva fontti ja postimerkkilog
o näyttää hyvältä. Toisaalta sehän ei tarkoita yhtään mitään. No niin. Valmistajan speksit kertoo, että paahtoaste on 3/5, mikä ensiseisomalta saa jo miettimään. Yleisesti tähtään tummempiin vaihtoehtoihin.

Paketin avaus.
Tuoksu on hyvä ja hedelmäinen. Kirkas tuoksu. Usein nämä uudet tuttavuudet ovat tuoksultaan "tummia", mutta maku on väljehtynyt. Tässä tapauksessa haistaa saman tien että kahvi ei ole sieltä tummimmasta päästä, mutta tuoksussa on silti jotain mielenkiintoa herättävää. Itse puru on varsin tummaa. Jopa yllättävän tummaa, kun otetaan huomioon verrokki 3/5, eli Presidenti Tummapaahto.

Karkeus.
Puru on niin karkeaa, että melkein luulisi se olevan tarkoitettu espresso-keittimeen. Puristithan tässä vaiheessa vaativat kivittämään Kahvituomarin, koska hän kehtaa juoda valmiiksijauhettua kahvia. No ehkä en itse ole niin puristi.

Maku.
Hedelmäinen ja tummahko kuten tuoksukin. Yllättävän tumman makuista ollakseen 3/5. Toisin sanoen respektit valmistavalle yritykselle, koska eivät yritä valheellisesti ratsastaa tummuusasteikolla. Hedelmäinen maku voi tietenkin johtua vaaleudesta, mutta joka tapauksessa maku on mielenkiintoinen. Varsin pehmeä maku. Hyvä jälkimaku. Toisaalta huomaa, että on astumassa aivan eri maailmaan vaellettuaan tummemmissa kahveissa. Maku on pehmeä, hedelmäinen ja riittävän tumma. Riittävän tumma tässä tarkoittaa sitä, että hieman vaaleampana tuote voisi olla huomattavasti huonompi. Tällaisena tuote on hyvä.

Tuomio.
Vaaleampien kahvien kategoriassa pärjää loistavasti. Ei vertailukelpoinen tummien kahvien kanssa. Kuitenkin omassa vertailuryhmässään yksi parhaista kahveista, mitä olen juonut.

Hinta/laatu.
Hinnasta ei ole tietoa, koska sain lahjaksi. Paketissa oli kuitenkin suomalainen tarra, eli jostain sitä täältä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti