25.6.2010

Pressopannu 2

Olen kuullut sen verran kiitosta pressopannulla tehdyistä kahveista, että oli annettava sille uusi mahdollisuus. Tein pressoni eri kahvilla. Tällä kertaa käytössä oli mahdollisesti Starbucks Bold -kahvi. En ole täysin varma, koska pavut olivat muovirasiassa. Mutta oli todella hyvä papu, ei kuitenkaan Extra Boldia.

Kitkeryys.
Ei ollenkaan niin kitkerää, kuin Franskrost-presso taannoin. Kahvi oli itseasiassa varsin hyvä. Maku ja papujen eri vivahteet tulivat selvemmin esiin kuin viime kerralla. Tällä kertaa tosin käytin enemmän jauhetta, myllynmitan mukaan 4 annosta kahteen kupilliseen.

Vertailu suodatinkahviin.
Suodatinkahvi on pehmeämpää.
Suodatinkahvissa maistuu selvemmin eri papujen ominainen maku.
Pressokahvi on selvästi kuumempaa. En ole täysin vakuuttunut onko se hyvä asia.
Iltakahvina presso oli tosi hyvä. Väkevämpi ja voimakkaampi kuin suodatinkahvi.
Aamukahvina presso on jotenkin liian iskevää. Aiheuttaa liikaa närästystä aamulla.

TUOMIO.
Pressopannulla on paikkansa iltakahvi-keittimenä siinä missä mutteripannullakin. Suosittelen kokeilemaan. Käytä tummaa paahtoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti